Uçak Yolculuğu için Bavul Hazırlama Önerileri

 

Seyahat etmek, yeni yerler görmek ya da işleri tamamlamak her zaman en keyifli aktivitelerden biri. Gittiğiniz yerlere doğru eşyaları taşımak ise adeta bir sanat. Size çok fazla yük olmayacak, ihtiyacınız olan her şeyi içeren, sizinle birlikte yol arkadaşlarınızın da konforunu sağlayacak bir valiz hazırlama listesi hayat kurtarabilir. Yol arkadaşları derken elbette hayvan dostlarımızı da kastediyoruz. Konu bir de uçakla yolculuk etmek olunca bavul hazırlama rutini bir parça daha detaylanıyor. El bagajı ve bavul ağırlığı sınırları yanınıza aldığınız çanta ve valizlerin optimum verimle hazırlanmış olmasını zorunlu kılıyor. Siz de böyle düşünüyorsanız gelin, uçak yolculuğu yapmak için hazırlayacağınız valiz için size birkaç ipucu verelim!

Uçak Seyahatleri İçin Bavul Hazırlarken İlk Adım Ne Olmalı?

Bavul hazırlama işi için yapmanız gereken ilk şey yolculuğun amacı ve yerine uygun olarak kafanızda bir plan yapmak. Tatile mi, iş gezisine mi, aile ziyaretine mi gidiyorsunuz? Gideceğiniz yer evinizden ne kadar uzakta? Evcil dostunuz size eşlik ediyor mu? Bütün bu soruların yanıtları aslında valiz hazırlama listesinin kurgusunu ortaya çıkarıyor. Planınızı yaptıktan sonra ise hiçbir eksik kalmaması için doğrudan yazılı bir liste hazırlama yoluna gidebilirsiniz. Böylece bavulunuzu teorik olarak hazırlamış olacaksınız. Geriye ise keyifle eşyalarınızı yerleştirmek kalacak.

Valiz Hazırlama Listesinde Neler Bulunur?

Uçak yolculuklarına bavul hazırlarken en önemli nokta az ve kullanışlı eşya seçimi yapmak. İhtiyacınız olan her şeyi yanınızda bulundurmak istediğinizi biliyoruz; ancak çok büyük bir bavul uçak yolculuğu için hem masraflı hem zorlayıcı olabilir. Bu nedenle temel ihtiyaçları ön plana alın ve her birini seyahatinizin süresine göre planlayın. Her zaliz listesinde yer alması gerekenleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:

·        Gittiğiniz yerin iklimi ve mevsime uygun iç ve dış giyim ürünleri

·        Kişisel bakım malzemeleri (diş fırçası, deodorant, tarak, tıraş köpüğü vb.)

·        Ayakkabı ve çantalar

·        Düzenli kullandığınız ya da ihtiyacınız olabileceğini düşündüğünüz ilaçlar

·        Evcil dostunuz size eşlik edecekse ona ait bakım eşyaları

·        Evcil hayvan taşıma çantası ve aparatları

Bavulunuzun esas kısmını bu liste ile oluşturabilirsiniz. Eğer fazladan yeriniz kalırsa “Bunu orada kesin kullanırım!” dediğiniz birkaç ekstra parçayı da listeye ekleyebilirsiniz.